Basisschoolleerlingen herdenken Tweede Wereldoorlog

Op maandag 16 april herdachten leerlingen uit de groepen 8 van RKBS De Oosteinder en Triade Zuid en Triade Hornmeer samen met burgemeester Nobel de Tweede Wereldoorlog in Aalsmeer. Aan het eind van de herdenking legden de kinderen bloemen neer bij het Adoptiemonument in de gevel van het gemeentehuis. Dit monument draagt de namen van Aalsmeerders die de oorlog niet hebben overleefd, omdat zij de moed hadden zich te verzetten tegen de Duitsers. 

Documentaire
Voorafgaand aan de herdenking bij het monument was een bijeenkomst voor de kinderen in de raadskelder. Ze bekeken met de burgemeester de bijzondere documentaire over de oorlog in Aalsmeer, waarin oud-wethouder Nico Borgman vertelt hoe hij als jongetje de oorlog heeft beleefd. Daarna waren de kinderen aan de beurt. Zijn hadden gedichten, voordrachten, toneelstukjes en filmpjes gemaakt over het thema ‘vrijheid geef je door’. Een aantal leerlingen draagt hun gedicht voor bij de herdenkingsbijeenkomst voor het gemeentehuis op 4 mei.

Foto: Leerlingen Oosteinderschool

Gepubliceerd: 16 april 2018 om 23:50 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×