Bevrijdingsvuurceremonie in Oosteinde

Ook in Aalsmeer en Kudelstaart wordt Bevrijdingsdag gevierd. Voor de vierde keer op een rij haalt een groep enthousiaste lopers en fietsers uit Aalsmeer en Kudelstaart op 4 mei het Bevrijdingsvuur uit Wageningen op. Dit vuur wordt vervolgens op 5 mei tijdens een feestelijke ceremonie samen met burgemeester Jeroen Nobel in Aalsmeer ontstoken.

Fakkeloptocht
Om 10.50 uur komt de Estafetteploeg terug in Aalsmeer en vertrekt een fakkeloptocht vanaf de Mikado aan de Catharina Amalialaan 66 naar het Herdenkingsplein aan de H. Buismalaan in Aalsmeer-Oost. Daar komen de estafettelopers onder begeleiding van muziek met het bevrijdingsvuur om 11.00 uur aan. Burgemeester Nobel zal de aanwezigen toespreken en daarna het Bevrijdingsvuur Aalsmeer ontsteken. Na het Wilhelmus zal de ceremonie om 11.30 uur zijn afgelopen.

Foto: AalsmeerVandaag

Gepubliceerd: 30 april 2018 om 16:01 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×