Leerlingen ontdekken muzikaal talent

Onder grote belangstelling van (groot)ouders en medeleerlingen hebben de leerlingen van groep 5 van basisschool De Brug in Aalsmeer afgelopen vrijdag hun vorderingen gepresenteerd op een aantal blaasinstrumenten als afsluiting van het project ‘Ontdek je talent op een blaasinstrument’.

Gedurende 5 weken zijn de leerlingen op ontdekkingstocht geweest naar hun muzikaal talent. Bij dit project, georganiseerd door Cultuurpunt Aalsmeer, kregen de leerlingen de kans om te ervaren hoe is het is om zelf een blaasinstrument te bespelen. Ze konden kiezen voor de fluit, de saxonette en de trompet: instrumenten die ook in gebruik zijn bij de vele blaasorkesten uit Aalsmeer en Kudelstaart.

De lessen werden met veel enthousiasme en geduld gegeven door fluitdocente Judith Glasbeek en vrijwilligers van de Aalsmeerse muziekvereniging Sursum Corda. Ook kregen de kinderen informatie over de mogelijkheden om hun muzikale carrière te vervolgen bij docenten en muziekverenigingen in de buurt.

Doel van het project is om kinderen kennis te laten maken met en enthousiast te maken voor blaasinstrumenten. De betrokken partijen hopen dat het aanzet tot het leren bespelen van een blaasinstrument, en op de wat langere termijn tot een lidmaatschap bij het Aalsmeers Jeugdorkest of één van de muziekverenigingen die Aalsmeer en Kudelstaart rijk zijn.

Foto: Cultuurpunt Aalsmeer

Gepubliceerd: 16 april 2018 om 23:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×