MBO-ers onderzoeken armoede onder jongeren in Aalsmeer

Leerlingen van ROC Amstelland onderzochten de afgelopen weken in het project Speaking Minds het thema armoede onder jongeren in Aalsmeer. Ze gingen onder meer langs bij de Voedselbank en spraken uitvoerig met medewerkers van de gemeente.

De leerlingen van het ROC Amstelland gaven aanbevelingen mee aan de gemeente Aalsmeer om jongeren die met armoede te maken hebben nog beter te kunnen bereiken en te helpen. Zo gaven zij aan dat het handig zou zijn als er een app was voor de mobiele telefoon, zodat jongeren 24 uur per dag hun vragen over armoede kwijt kunnen bij de gemeente. Speciale bijeenkomsten over armoede onder jongeren voor begeleiders op scholen, sportclubs en andere organisaties die dagelijks met jongeren te maken hebben kunnen helpen. Een andere aanbeveling was een goede voorlichtingsvideo, die jongeren te zien krijgen als ze toegang willen tot de Wifi. En ook: een speciaal puntensysteem waarmee jongeren (in armoede) door mee te doen aan activiteiten als Help Je Buurt en workshops, punten kunnen ‘sparen’ voor uitjes en andere zaken.

Wethouder Verburg: ”Het was heel goed om dit project te doen. We hebben dus echt aan de doelgroep gevraagd wat ze nodig hebben. Door direct contact met de jongeren, die onderzoek deden, kunnen de medewerkers van de gemeente zich beter voorstellen hoe het is. En het beleid en de werkwijze daarop aanpassen. We gaan kijken welke aanbevelingen we gaan overnemen.”

Gepubliceerd: 17 april 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×