Bandjesavond gaat niet door

De organisatie van de Bandjesavond heeft met pijn in het hart de knoop moeten doorhakken: dit jaar gaat de jaarlijkse Bandjesavond op het Raadhuisplein definitief niet door!

Volgens de gemeentelijke Evenementennota mag er livemuziek op het Raadhuisplein klinken tot middernacht. Door deze vroege eindtijd is het voor de vier organiserende horeca-gelegenheden (Joppe, de Praam, de Drie Heertjes en ’t Wapen van Aalsmeer) financieel niet meer haalbaar om het (gratis toegankelijke) evenement te organiseren. Het meeste publiek komt pas rond 22.00 uur naar het evenement, en in twee uur kan er niet voldoende omzet gedraaid worden om uit de kosten te komen.

Burgemeester Nobel heeft nog aangegeven dat er na twaalven een half uurtje op laag volume mag worden afgesloten, of dat kan worden uitgeweken naar het Praamplein (andere geluidsnormen), maar beide opties bleken voor de organisatie niet haalbaar.

Alleen in Café Joppe zal 30 juni live muziek klinken; het café gaat op eigen wijze de traditie enigszins in ere houden door een bandje te laten optreden.

In 2016 was het voortbestaan ook al onzeker. Toen werd het evenement verplaatst van de straten in het dorp naar het Raadhuisplein. Door de steeds strenger wordende landelijke regels was het organiseren van Bandjesavond op de traditionele manier financieel niet meer haalbaar. In het najaar wordt de twee jaar geleden aangenomen evenementennota geevalueerd. De gemeente heeft de organisatie laten weten nog een goed te gaan kijken naar de mogelijkheden van het Raadhuisplein. Hopelijk is er dus vanaf 2019 wel weer gewoon Bandjesavond in Aalsmeer.

 

Foto: Aalsmeer Vandaag

Gepubliceerd: 4 mei 2018 om 17:02 uur, geschreven door Lennart Bader

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×