De handballers van Aalsmeer doen het: LANDSKAMPIOEN!

De tweede wedstrijd in ’the best of three’ om de landstitel werd zaterdagmiddag gespeeld in de Aalsmeerse sporthal de Bloemhof. Met zo’n 1500 toeschouwers was het een ware heksenketel en stond Fiqas Aalsmeer met 15-10 voor bij rust en wist ook in de tweede helft een voorsprong te behouden.

Blessure keeper
De Aalsmeerse handballers begonnen wat stroef en kwamen op achterstand. Misschien waren het de zenuwen, maar na zo’n 15 minuten kwamen zij aan de goede kant van de score. Een tegenvaller was het uitvallen van keeper Birjovanu, maar zijn vervanger Verbeij bleek een prima stand-inn met o.a. een geweldige redding in de laatste minuut. Aan de hand van Remco van Dam kwamen de tijgers tot een ruststand van 15-10.

Tijdstraffen
In de tweede helft startte Aalsmeer goed. Met goede reddingen van Verbeij en prima aanvalsspel liep de thuisploeg uit naar een voorsprong van van 7 punten. Het spel werd harder, wat veel tijdstraffen voor beide ploegen tot gevolg had. Wong ontplofte toen hij een tijdstraf kreeg en ook Remco van Dam mocht twee keer twee minuten naar de kant.  Bij de stand 21-17 redde Verbeij weergaloos door in ondertal vanaf de bank op tijd terug te sprinten, maar raakte daarbij ook geblesseerd. Birjovanu werd gedwongen weer voor even in het veld te komen.

Tiende landstitel
Met nog 6 minuten te spelen kwamen de Limburgers terug tot 22-20.  Nils Dekker zorgde weer voor een veilige marge: 23-20 en 24-20. Wai Wong mocht in zijn laatste wedstrijd de laatste Aalsmeerse goal maken: 25-20. Ondanks de Lions nog tot 25-23 kwamen, werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven. De ploeg uit Sittard werd naar huis gestuurd met een verdiende nederlaag en blijft dit seizoen zonder prijs. Aalsmeer, dat verloor in de bekerfinale en op een haar na de finale miste in de BeNe-League, kon wel een prijs toevoegen aan de prijzenkast: de tiende landstitel!

De doelpunten voor Aalsmeer: Tim Bottinga (5), Robin Boomhouwer (4), Nils Dekker (3), Erik Blaauw (3), Quinten Ouderland (3), Samir Benghalem (2), Remco van Dam (2), Jimmy Castien, Kevin Hooijman en Wei Wong.

Video: Ron Leegwater
Foto: AalsmeerVandaag

Gepubliceerd: 26 mei 2018 om 15:28 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×