Handballers landskampioen? "Het wordt een heksenketel"

Vandaag moet het gebeuren: de tiende landstitel voor Fiqas Aalsmeer. Vorige week werd de basis al gelegd met een nipte overwinning op OCI Lions. De Limburgers werden in de eerste wedstrijd met 1 doelpunt verschil verslagen. De landstitel wordt beslecht in een ‘best of three’, dus kunnen de Aalsmeerse handballers vandaag in eigen huis de titel binnenhalen. Mocht dit niet lukken, volgt volgende week nog een herkansing in Sittard.

Als vandaag gewonnen wordt, is HV Aalsmeer voor de tiende keer de beste van Nederland. “Dat is wel een dingetje hoor! Dat is een van mijn grootste doelen als voorzitter geweest”, aldus Mike van der Laarse gisteren in het “Vrijdagavondcafé” op Radio Aalsmeer. “We hebben niet zo maar gewonnen, al hebben we wel het thuisvoordeel”.

De Bloemhof zal vanmiddag bommetje vol zitten. Er worden zo’n 1500 toeschouwers verwacht. “Het past er allemaal in. Er zijn extra tribunes gebouwd en zelfs de vloer is iets opgeschoven”, roemde de praeses van HV Aalsmeer de vrijwilligers van de club.

Landskampioen worden is natuurlijk knap, zeker als je ook naar het verschil kijkt tussen de Lions en Aalsmeer. “Zij zijn bijna allemaal beroeps, ze hebben veel buitenlanders en hun budget is 4 tot 5 keer zo veel vergeleken met ons”, aldus Van der Laarse vanuit Griekenland. Hij doet er alles aan om morgen op tijd in Aalsmeer terug te zijn.

De NOS is er vanmiddag live bij, dus als je geen toegangskaartje kan bemachtigen, kun je de wedstrijd ook via de tv volgen. “Het moet gewoon gebeuren zaterdag. Het publiek wordt onze negende man. Het wordt een heksenketel! Er zijn zelfs andere ploegen uit onze poule die ons komen aanmoedigen”, klonk de voorzitter opgetogen.

Foto: HV Aalsmeer

Gepubliceerd: 26 mei 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×