'Foute' geodriehoeken uit handel vlak voor examens

Ga je straks eindexamen wiskunde doen? Let dan goed op als je een geodriehoek van de HEMA hebt gekocht.
Het bedrijf heeft namelijk vrijdag alarm geslagen over geodriehoeken die door het hele land te koop waren. Op de driehoekige meetinstrumenten staan namelijk te veel streepjes, waardoor berekeningen die gemaakt worden niet kloppen. Zowel het College voor Toetsen en Examens (CvTE) en het ministerie van Onderwijs waarschuwen voor de ‘foute’ exemplaren.

‘Drukfout’
De HEMA heeft de gehele voorraad direct geblokkeerd. De geodriehoeken zijn in het gehele land verkocht. De (nu nog) Nederlandse winkelketen werd door Lonneke van Krimpen, een oplettende examenkandidaat die zat te blokken voor haar eindexamen, op de ‘drukfout’ geattendeerd. Tussen de 50 en 60 zit een fout, daar zitten geen negen maar elf streepjes. Het bedrijf is direct tot actie overgegaan hoopt de schade beperkt te houden door een kassablokkade en heeft alle geodriehoeken uit de winkels gehaald.

Excuses
Iedereen die onlangs een geodriehoek heeft gekocht, kan deze kosteloos in de winkel omruilen voor een correct exemplaar. De winkelketen biedt zijn excuses aan voor de fout.

Wanneer examens?
Maandag 14 mei begint het VWO met wiskunde A, B of C. De KB-ers, GL-ers e TL-er doen op dinsdag 15 mei wiskunde en de BB-ers op donderdag 17 mei. De Havisten kunnen langer op zoek naar een nieuwe geodriehoek, want zij doen pas op donderdag 24 mei hun wiskunde examen.

Foto: Een correcte geodriehoek

Gepubliceerd: 11 mei 2018 om 23:14 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×