Handballers Aalsmeer winnen eerste finalewedstrijd

De handballers van Fiqas Aalsmeer hebben de eerste wedstrijd van de finale om de landstitel (best of 3) gewonnen. In Sittard werd een 29-28 zege geboekt op OCI Lions. Erik Blaauw, die dit seizoen terug is bij Aalsmeer na twee jaar bij Lions gespeeld te hebben, maakte in de allerlaatste minuut de winnende treffer.

Lions, de laatste drie jaar de kampioen van Nederland, had de eerste helft het beste van het spel. De Limburgers gingen dan ook met een 17-11 voorsprong de rust in. De grote uitblinker was Joao Ramos met zeven goals.

De Aalsmeerders speelden hun eerste finale sinds 2009 en was al negen keer eerder landskampioen. Het team van coach Brouwer kwam na de rust terug tot 21-20 en bij 23-23 stond het voor het eerst gelijk. In het zinderend slot van de wedstrijd verspeelde Lions vijf keer een punt voorsprong en kreeg Aalsmeer in de laatste minuut een strafworp die benut werd door Erik Blaauw.

Zaterdag 26 mei om 14.30 uur kan Fiqas Aalsmeer in de eigen Bloemhof de nationale titel binnenhalen!

Foto: HV Aalsmeer

Gepubliceerd: 19 mei 2018 om 18:02 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×