Internationale belangstelling voor Aalsmeer Flower Festival

Zaterdag 16 en zondag 17 juni vindt de vijfde editie van Aalsmeer Flower Festival plaats. Het bloemenevenement kan rekenen op toenemende aandacht vanuit het buitenland. Bij de organisatie van Aalsmeer Flower Festival kwamen de afgelopen weken informatieverzoeken binnen uit onder andere Iran, Zuid-Korea, Thailand, Verenigde Staten, Sri Lanka en Rusland. Ook buitenlandse media hebben het bloemenfestival ontdekt, getuige de aandacht vanuit België, Verenigde Staten, de Filippijnen en Engeland. Komend weekend komt het festival voorbij in het programma The Travel Show op BBC World News.

Twee locaties
Aalsmeer Flower Festival speelt zich dit jaar af op twee locaties, waar voor jong en oud van alles te zien en te doen is. Een groot aantal organisaties en bedrijven uit Aalsmeer en omgeving is hierbij betrokken. In de voormalige veiling Bloemenlust The Beach maakt een team onder leiding van hoofdarrangeur Marloes Joore een groot aantal bloemcreaties. Ook een team van het Boerma
Instituut gaat hier aan de slag. Lions Club Ophelia verzorgt bloemrijke workshops voor kinderen en volwassenen, terwijl Cultuurpunt Aalsmeer voor muzikale en andere culturele inbreng zorgt.

Green Magic
Kunstdocent Annefie van Itterzon bedacht het project Green Magic en liet kunstenaars en leerlingen in totaal 70 maskers beschilderen met bloempatronen. AalsmeerPhoto toont de mooiste foto’s uit de wedstrijd ‘Bloemen houden van mensen’. De historie van de locatie krijgt aandacht door middel van films, foto’s, maquettes en rondleidingen onder leiding van ervaringsdeskundigen. De vorig jaar succesvolle wedstrijden tussen Nederlandse en Japanse arrangeurs (Hana Ike Battles) gaan op
herhaling. Ook komt er in Bloemenlust een plein waar diverse organisaties zich presenteren, waaronder Groei & Bloei, het Wellantcollege en het Flower Art Museum. Zaterdagavond is er in The Beach een speciale Back in Time-feestavond met een vleugje ‘flower power’.

300 rozenvariëteiten
Ook op de andere locatie, tuinbouwmuseum de Historische Tuin, staat van alles te gebeuren. Arrangeur Elize Eveleens verrast bezoekers hier met diverse projecten. In samenwerking met rozenevenement ROOOZ wordt de Tuin aangekleed met meer dan 300 rozenvariëteiten. In de veilingzaal worden publieksveilingen gehouden en in Het Tuinhuis zijn schilderijen van Afke Borgman
te zien. Kwekerij Belle Epoque richt een stand met tuinrozen in. Ook is er beide dagen live muziek; zaterdag van Bites of Music en zondag van Ten Beers After. De Junior Pramenrace vormt op zaterdag een extra bezienswaardigheid. Daarnaast zijn het museum en de uitgebreide collectie bloemen en planten van de Tuin het bezoek meer dan waard.

Tickets
Aalsmeer Flower Festival is 16 en 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Tickets à € 7,50 zijn verkrijgbaar aan de deur en het hele weekend geldig. Voor kinderen t/m 14 jaar en houders van een Aalsmeer/Amstelveenpas (voor minima) is de entree gratis. Met een ticket kan ook gebruik worden gemaakt van de watertaxi’s van Westeinder Rondvaart, die tussen beide locaties heen en weer
varen. Ook rijdt er een pendelbus.

Foto: Jaap Maars

Gepubliceerd: 28 mei 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×