Toffe workshops voor kinderen in Pop Up Atelier

Het is alweer bijna juni, en dat betekent dat het weer tijd is voor de IkToon maand; de maand waarin amateurkunst en amateurkunstenaars centraal staan. In Aalsmeer vinden deze maand diverse culturele activiteiten plaats. Eén van deze activiteiten is het Pop Up Atelier, georganiseerd door Cultuurpunt Aalsmeer en Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer. Bij het Pop Up Atelier krijg je iedere woensdagmiddag de kans om een toffe, beeldende workshop van een echte kunstenaar te volgen.

Graffiti
Het Pop Up Atelier wordt op woensdag 6 juni afgetrapt met een workshop graffiti door Sander Bosman van Lak aan Alles. In deze workshop leer je de basisprincipes van graffiti. Bedenk een stoere schuilnaam en werk dit uit tot een echt graffiti-ontwerp. Wie weet ben jij de nieuwe ‘King of the streets’! Leeftijd: 10 t/m 14 jaar. Locatie: de Binding, Aalsmeer.

Zeefdrukken
Op woensdag 13 juni kun je een workshop zeefdrukken volgen door kunstkijk-docent Tobias Rothe. Met eenvoudige materialen en veel kleuren maak je meerdere kunstwerkjes waarmee je uiteindelijk je grotere eindkunstwerk maakt. Leeftijd: 6 t/m 12 jaar. Locatie: Place2Bieb, Kudelstaart.

Abstract tekenen
Op woensdag 20 juni neemt kunstenares Femke van Os jou mee in de wereld van abstracte kunst. Waar komt abstracte kunst vandaan? Kun je zelf ook abstraheren? Aan de hand van de kunstwerken van Mondriaan probeer je zelf iets te tekenen. De workshop eindigt met een spelvorm waarin door toevalligheden een abstracte compositie wordt gemaakt. Leeftijd: 6 t/m 12 jaar. Locatie: de Binding, Aalsmeer.

Striptekenen
Het Pop Up Atelier eindigt op woensdag 27 juni met een workshop striptekenen door kunstenaar Joost Udinga. Hierin ga jij jouw favoriete stripfiguren tekenen en leer je hoe eenvoudig je eigenlijk een strip in elkaar zet. Leeftijd: 6 t/m 12 jaar. Locatie: de Binding, Aalsmeer.

De workshops duren twee uur en zijn gratis toegankelijk. Wel graag even aanmelden van te voren in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Aanmelden kan door een mail met jouw naam en leeftijd te sturen naar lgols@cultuurpuntaalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 28 mei 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×