Kinderboerderij zoekt vrijwilligers

Kinderboerderij Boerenvreugd aan de Beethovenlaan is op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers (m/v), voor allerlei werkzaamheden op of voor de kinderboerderij. Ervaring is niet vereist, er is een goed  inwerkprogramma voor iedereen met de juiste motivatie.

Beheersdienst
Voor de weekenden zoekt de Stichting Kinderboerderij Aalsmeer (SKBA) bijvoorbeeld mensen die een dagdeel per maand kunnen besteden op de boerderij. Een beheerdersdienst in het weekend neemt een ochtend of een middag in beslag. Er worden altijd 2 vrijwilligers ingedeeld op een dienst.
Vrijwilligers geven zelf aan hoe vaak ze dienst willen draaien, bijvoorbeeld eens per 3 weken, 4 weken of 6 weken. Per kwartaal wordt een rooster opgesteld op basis van deze voorkeuren, en er wordt rekening gehouden met vakanties. Tijdens de beheersdienst voert u de dieren en zorgt u voor voldoende drinkwater. U let op de dieren of alles goed gaat.

Kassasysteem
Het beheren van de winkel bestaat uit de verkoop van warme en koude dranken, ijs, koek en snoep. Het kassasysteem in het winkeltje is eenvoudig in gebruik. De prijzen in de winkel zijn laag zodat een bezoek aan de boerderij aantrekkelijk is voor het publiek. Verder zijn de beheerders aanspreekpunt voor bezoekers.

Hand-en en spandiensten
Naast vrijwilligers voor beheersdiensten is SKBA ook op zoek naar mensen die willen helpen met andere hand- en spandiensten, zoals het op- en afbouwen van de grote evenemententent (ca. 5 keer per jaar), het verspreiden van de nieuwsbrief, schilderwerk, straatwerk of andere klussen. Er zijn heel veel leuke mogelijkheden en de sfeer onder de vrijwilligers is aanstekelijk gezellig.

Spreekt een van deze dingen u aan en wilt u hierbij helpen dan kunt u een mail sturen naar vrijwilligers@boerenvreugd.nl of een persoonlijk bericht via Facebook. Langskomen mag ook, de vrijwilligers vertellen graag hoe een en ander werkt.

Foto: Stichting Kinderboerderij Aalsmeer

Gepubliceerd: 10 mei 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×