Oorlogsherinneringen van Nico Borgman

In het nationale Jaar van Verzet wordt op zaterdag 19 mei a.s.  in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een film vertoond waarin Aalsmeerder Nico Borgman ons vanuit zijn herinnering meevoert langs locaties in Aalsmeer die in de Tweede Wereldoorlog belangrijk waren binnen het verzet.

Verzetskruis
De heer Borgman, 87 jaar, stamt uit een verzetsgezin en zijn ouderlijk huis was in de oorlog een doorgangshuis voor o.a. joodse vluchtelingen. Zijn ouders ontvingen na de oorlog van Prins Bernhard het Verzetskruis. In de film vertelt oud-wethouder Nico Borgman hoe hij als jongetje de oorlog heeft beleefd, wat hij thuis allemaal zag omdat zijn ouders onderduikers hielpen en hoe bang hij was toen de Duitsers het huis van zijn ouders doorzochten. Als jongen hield hij zich bezig met vreedzaam verzet en zorgde voor geld, eten en onderduikadressen.

Eenmalig
Deze éénmalige filmvertoning wordt bijgewoond door de heer Jop Kluis, wethouder Cultuur van de gemeente Aalsmeer, begint om 13.00 uur en duurt ca. 45 minuten. Na afloop is er gelegenheid tot vragen stellen aan de heer Borgman.

Foto: Nico Borgman

Gepubliceerd: 9 mei 2018 om 18:41 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×