Laatste kans: opgeven Amazing Amateurs

Na het succes van ‘Kunst in de Etalage’ van Cultuurpunt Aalsmeer en ‘Amazing Amateurs’ van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer bundelen beide organisaties dit jaar hun krachten. Tijdens de landelijke IkToon maand in juni zal onder de noemer ‘Amazing Amateurs in de etalage’ de hele maand beeldende kunst van verschillende amateurkunstenaars te bewonderen zijn in diverse etalages van winkelpanden in het centrum van Aalsmeer. Een ieder die in de vrije tijd graag schildert, beeldhouwt, fotografeert of op een andere manier creatief bezig is, kan zich nog tot aanstaande maandag 14 mei opgeven voor deze expositie.

Inschrijvingen sluiten bijna
Redenen om mee te doen aan Amazing Amateurs in de etalage kunnen heel divers zijn.  Deelnemende kunstenaars zijn volledig vrij in keuze welke kunstwerken zij willen laten zien. Er is geen thema en er is geen ballotage. De opening vindt plaats op vrijdag 1 juni om 17.00 uur.

Iedere deelnemer maakt twee keer kans in de prijzen te vallen. Er is een Publieksprijs en een Vakjuryprijs. De maker van het kunstwerk met de meeste stemmen krijgt voor één jaar de Gouden Penseel. De vakjury gaat de ingebrachte kunstwerken beoordelen op basis van vier criteria: kwaliteit, kleurgebruik, techniek en originaliteit. De vakjury heeft drie prijzen te vergeven. Op zaterdagmiddag 30 juni wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het slotconcert van de IkToon maand in het gemeentehuis van Aalsmeer.

Opgeven kan nog tot aanstaande maandag, 14 mei, via het deelnameformulier op de website van KCA, www.kunstencultuuraalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 9 mei 2018 om 22:30 uur, geschreven door Frederik Tijssen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×