Cursus werken met e-overheid

De overheid vraagt van burgers hun zaken via internet te regelen. Maar hoe doe je dat als je niet thuis bent op dit gebied? De Bibliotheek Amstelland biedt de helpende hand met de cursus werken met de e-overheid.

In de cursus wordt antwoord gegeven op vragen zoals: Hoe vraag je toeslagen aan, hoe maak je een afspraak met de gemeente en hoe vind je informatie over bijvoorbeeld pensioenopbouw? Door in te loggen met een DigiD (de digitale handtekening voor de
overheid) kan je alles vinden over uitkeringen en persoonsgebonden budgetten.

De Bibliotheek Amstelland biedt samen met Seniorweb cursussen aan waarin mensen leren een DigiD aan te vragen en te gebruiken. Tijdens de cursus komen verschillende overheidswebsites aan de orde, waaronder de site van de SVB, de gemeente en de
Belastingdienst. Ook wordt uitgelegd hoe de berichtenbox van Mijn overheid werkt.

In vier wekelijkse bijeenkomsten van twee uur wordt je helemaal bijgespijkerd op dit gebied. De cursus is gratis en inclusief lesmateriaal. De eerstvolgende cursus start dinsdag 12 juni. Het vervolg is op 19 juni, 26 juni en 3 juli van 11:00 tot 13:00 uur in Bibliotheek Amstelveen Westwijk.

Aanmelden kan via Anton Furnée: a.furnee@debibliotheekamstelland.nl of telefonisch via 020-6414126.

Gepubliceerd: 1 juni 2018 om 20:05 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×