Groenstrook-leerlingen organiseren eigen uitgaansavond

Volgende week zaterdag, 23 juni, organiseren derdejaars leerlingen van Wellantcollege de Groenstrook hun eigen uitgaansavond in N201. De afgelopen tijd werden zij met het project ‘Do-it!’ uitgedaagd om hun ultieme culturele uitgaansavond te bedenken en nu, bijna drie maanden later, zijn de beste ideeën samengekomen in een vet event onder de naam ‘Lit’.

Twee keer per jaar organiseert Cultuurpunt Aalsmeer in samenwerking met derdejaarsleerlingen uit Aalsmeer het project ‘Do-it!’. “Met dit project willen we jongeren uitdagen om na te denken over hun culturele voorkeuren. Daarnaast willen we de drempel tot cultuur zo laag mogelijk maken. We willen ze laten inzien dat cultuur meer is dan een schilderij of een opera, maar dat ook het bezoeken van een concert of DJ-optreden cultuur is”, aldus Lennard Gols, combinatiefunctionaris bij Cultuurpunt Aalsmeer. De jongeren zijn niet alleen actief betrokken bij de totstandkoming van het programma, maar zij helpen ook mee het event te promoten. Zo zijn zij druk bezig met het verkopen van kaartjes.

Een avond vol optredens en workshops
Het project heeft bewezen erg succesvol te zijn onder de jeugd. In eerdere edities waren StukTV, Monica Geuze, Josylvio en Teske de hoofdact. Dit keer is niemand minder dan rapper en headliner Riffi gestrikt voor een vette liveshow. Naast de show van Riffi zijn ook de hele avond workshops te volgen. Zo komt designer Manpowerr laten zien hoe je kleding pimpt. Hij geeft tips en tricks en geeft zelfs ter plekke een gepimpte jas weg. Ook kun je de hele avond workshops DJ, rap en fashion volgen of je wagen aan een potje Fifa. En buiten kun je losgaan bij het feestje van Dock Aalsmeer met onder andere Makkie en Krankjoram. De mannen van Geschikt sluiten de avond af met een zwoele DJ set vol hiphop, R&B en andere tophits. Kortom, als jij zin hebt in een toffe avond vol muziek, workshops en verrassingen, dan moet je hier bij zijn!

De deuren openen om 19.30 uur en de workshops starten om 20.00 uur. Iedereen tussen de 13 en 18 jaar is welkom, ook als je niet uit Aalsmeer komt! Tickets kosten €5,- en zijn te verkrijgen bij de organiserende leerlingen van de Groenstrook of door een mail te sturen naar lgols@cultuurpuntaalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 11 juni 2018 om 23:12 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×