Hommage aan Coq Scheltens

Op 31 mei 2010 overleed Coq Scheltens-Jongkind. Zij was actief in de gemeentelijke politiek (Aalsmeerse Belangen) en daarnaast een begaafd kunstenares. Scheltens begon op haar zesde jaar al met tekenen en werd grafisch vormgever en ontwikkelde vele winterboeken.
In haar vrije werk maakte ze pentekeningen van karakteristieke panden in haar geliefde dorp. Daarbij was zij jarenlang de aanjager van het kunst- en cultuurbeleid in Aalsmeer.

Aanstaande zaterdag 23 juni opent Ernie Wesselius om 16.00 uur een expositie met diverse werken van deze Aalsmeerse kunstenares. Scheltens heeft Aalsmeer met heel wat kunstwerken verrijkt, zoals ‘de kroon’ op het Weteringplantsoen en de dorpspomp aan het eind van de Zijdstraat. Een  manier om haar blijvend te herinneren, is het idee een zaal in de nieuwe Oude Veiling naar haar te vernoemen. De expositie is tot 29 juli te zien in het Oude Raadhuis in de Dorpsstraat.

Gepubliceerd: 20 juni 2018 om 23:38 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×