Schiphol wint duurzaamheidsaward

Schiphol heeft dinsdag 19 juni de de Eco-innovation award 2018 ontvangen. Deze award kent Airport Council International Europe (ACI) jaarlijks toe aan een Europese luchthaven die goede, innovatieve prestaties levert op het gebied van duurzaamheid.

Volgens de jury verdient Schiphol de award vanwege de integrale duurzaamheidsaanpak, waaronder een CO2-neutrale bedrijfsvoering, de toepassing van circulaire economieprincipes en het gebruik van hernieuwbare energie.

Windenergie
Schiphol behaalde afgelopen jaar enkele betekenisvolle resultaten. Waaronder de grootste elektrische busvloot van Europa die op en rond Schiphol rijdt, de ingebruikname van de eerste windmolens die stroom aan Royal Schiphol Group leveren, de bouw van een duurzaam mortuarium en de installatie van duurzame koeling en verwarming voor meerdere pieren.

Foto: Schiphol NV (Bart Brussee)

Gepubliceerd: 21 juni 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×