Kerkweg blijft voorlopig afgesloten

Er wordt veel gewerkt aan de wegen in Aalsmeer. Dat heeft consequenties voor de doorstroming van het verkeer. Mede daarom heeft de gemeente besloten dat de Kerkweg afgesloten blijft aan de kant van de Aalsmeerderweg tijdens groot onderhoud aan de Aalsmeerderweg. Dit is noodzakelijk voor de veiligheid van alle bewoners aan de Kerkweg. De planning is dat de Kerkweg begin augustus weer open gaat voor het autoverkeer. Hierover is met diverse omwonenden contact geweest.

De gemeente heeft voor deze verkeersafsluiting gekozen omdat anders te veel (vracht)auto’s de Kerkweg inrijden tijdens de werkzaamheden aan de Aalsmeerderweg. De Kerkweg is een 30 km weg met wegversmallingen en daarom niet geschikt voor veel (vracht)verkeer. De Kerkweg kan niet aan de Oosteinderweg afgesloten worden, omdat er een bedrijf zit dat bereikbaar moet blijven.

Veiligheid
De Kerkweg blijft met hekken afgesloten, maar wel zo dat fietsers er tussen door kunnen. Deze hekken staan er voor de veiligheid en de gemeente vraagt met klem aan inwoners en weggebruikers of ze de borden niet weg willen halen. Op de Aalsmeerderweg zijn extra hekken geplaatst op de rijbaan. Vanaf de Machineweg en de Legmeerdijk wordt een omleidingsroute toegevoegd naar de Kerkweg.

Gepubliceerd: 4 juni 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×