Let op elkaar tijdens de vakantieperiode

De vakantieperiode staat weer voor de deur, waardoor bewoners voor langere tijd van huis zijn. En zodra de temperaturen tropische waarden bereiken, zetten mensen deuren en ramen tegen elkaar open om binnen niet weg te smelten. Dat zijn de momenten dat inbrekers in hun handen wrijven omdat zij weer kansen zien.

In deze periode vraagt de politie burgers extra op elkaar en op hun buurt te letten. Heb aandacht voor openstaande ramen en deuren wanneer uw buren van huis zijn. Wees alert op vreemde personen in uw achterpad. Wees scherp op figuren die met een vaag verhaal over uw erf of het erf van uw buren lopen…. misschien wel in uw keuken staan omdat uw achterdeur ‘toch open stond’.

Spreek ‘vreemde’ personen aan. De reactie op een vraag als “Kan ik u ergens mee helpen?” kan voor u een indicatie zijn wat voor persoon u voor u heeft. Bel bij verdachte situaties 112.

Voor de bewoners van de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn (inclusief Kudelstaart en De Kwakel) heeft de politie weer haar vakantie-adressen service. Aan de politiebureaus in Aalsmeer en Uithoorn kunt u een bericht achterlaten met de informatie in welke periode u met vakantie bent en een waarschuwingsadres voor het geval zich een calamiteit gedurende uw afwezigheid voordoet. Deze informatie kunt u ook mailen aan: Intake.service.aalsmeeruithoorn@politie.nl

Gepubliceerd: 28 juni 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×