Wereldtop BMX komt naar Uithoorn

Op zaterdag 7 en zondag 8 juli is de Uithoornse Wieler Trainings Club gastheer van het Nederlands Kampioenschap BMX. De afgelopen twee jaar realiseerde UWTC een topaccommodatie aan sportpark De Randhoorn in Uithoorn. Naast breedtesport biedt de accommodatie ook plaats aan topsport. Onlangs werd dit onderstreept door de KNWU door toekenning van de status van Regionaal Trainingscentrum en toewijzing van de organisatie van het Nederlands kampioenschap BMX 2018.

Zaterdag 7 juli start het evenement met het NK time trial. Hierbij gaat het erom dat het gloednieuwe parcours zo snel mogelijk wordt afgelegd. Op zondag vinden de races plaats die starten met de kwalificatie wedstrijden, gevolgd door de finales. Kortgeleden scoorden de Nederlandse elite vrouwen een volledig oranje podium op het wereldkampioenschap in Baku, Azerbeidzjan. In Uithoorn gaan de zusjes Smulders en Judy Bauw de strijd aan om de Nationale titel.

Ook de Nederlandse elite mannen behoren al jaren tot de wereldtop. Zo zal ook voormalig wereldkampioen Niek Kimmann zijn opwachting maken in Uithoorn. Naast de wereldtop zijn er ook lokale helden die aan de start verschijnen. Zo zal meervoudig nationaal kampioen in de jeugdklassen en Mijdrechter Bart Van Bemmelen starten bij de junioren. In de challenge klassen zien we o.a. Vinkevener Roberto Blom die onlangs derde werd op het wereldkampioenschap. In totaal wordt door circa 650 deelnemers in 27 klassen gestreden om de Nationale titel.

De elite en junioren rijden een apart stuk van het circuit met extreme en uitdagende bulten waarbij ze o.a. over de bocht van het challenge circuit springen. Kortom het worden zeer spectaculaire races die je van zeer dichtbij kunt meemaken. Langs het parcours is een grote tribune opgesteld die een prachtig overzicht over het circuit biedt. Zaterdag is de entree gratis en op zondag betaal je vanaf 13 jaar € 6,- voor toegang. Meer informatie vind je op de website www.nkbmx2018.nl.

Gepubliceerd: 28 juni 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×