Oproep PWN te stoppen met sproeien tuin

Het waterleidingbedrijf PWN heeft in een mail een oproep gedaan aan al haar klanten om spaarzaam te zijn met water. Het is al een aantal weken droog en warm en het KNMI verwacht voor komende week dat de hoge temperaturen aanhouden. Er wordt op dit moment 40% meer water verbruikt dan normaal.

Tuin niet spoeien
Het meeste water wordt verbruikt bij het sproeien van de tuin. PWN vraagt haar cliënten daarom dringend om de komende dagen de tuin niet met kraanwater te sproeien.
Verder geeft  het bedrijf aan dat u water kunt besparen door uw zwembadwater tijdelijk niet te verversen, niet extra (lang) te douchen, niet in bad te gaan en uw auto niet te wassen.

Voldoende kraanwater drinken
Ook geeft PWN het advies voldoende kraanwater te blijven dringen: “Op warme dagen verliest het lichaam meer vocht dan anders. Het is dus wel belangrijk om tijdens de warmte voldoende kraanwater te drinken. Zo voorkomt u uitdroging. Let op kinderen, ouderen en huisdieren. Zij vergeten soms op tijd te drinken.”

Gepubliceerd: 29 juni 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×