Busstakingen voorlopig van de baan

Zondagavond 1 juli is er een CAO akkoord is bereikt tussen de werkgevers en de bonden in het streekvervoer. “Daarmee zijn de eerder aangekondigde stakingen in het streekvervoer voor onbepaalde tijd vooralsnog opgeschort”, aldus vakbond FNV.

De afgelopen weken is diverse malen het streekvervoer in Nederland stilgelegd. Het bereikte akkoord heeft een looptijd van 2,5 jaar, van 1 januari 2018 tot en met 31 juli 2020. De loonsverhoging is gemiddeld 3% per jaar. In totaal 7,5% en 650 euro eenmalig.

Extra pauzes en vermindering van werkdruk zijn in het onderhandelingsresultaat als volgt gerealiseerd: minimaal 82,5% van alle diensten heeft een onderbreking binnen 2,5 uur arbeidstijd, maximaal 17,5% van alle diensten heeft een onderbreking binnen 3 uur arbeidstijd.

De bonden zullen het bereikte akkoord voorleggen aan hun leden.

Gepubliceerd: 2 juli 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×