Er komt een nieuw insectenhotel op Stokkeland

Garby Aalsmeer noemt het breaking nieuws: er gaat komende week een nieuw insectenhotel gebouwd worden op het Stokkeland in het centrum van Aalsmeer! Een werkgroepje van betrokken bewoners waren erg teleurgesteld dat de vorige versie in vlammen is opgegaan met Hemelvaart en heeft hiertoe het initiatief genomen. Hopelijk wordt deze versie wel intact gelaten, het gaat immers al zo slecht met de insecten en met de bijenpopulatie in het bijzonder.

De werkgroep kan nog wel wat vulmaterialen gebruiken, zo ook een aantal paaltjes om het tegen de maaier te beschermen. Ook zoeken de initatiefnemers nog iemand die wat cement over heeft waarmee wat steentjes gemetseld kunnen worden. Planten als lavendel, vlinderstruik en korenbloem zijn natuurlijk ook zéér welkom. 

Gepubliceerd: 2 juli 2018 om 8:24 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×