Veilig de zomer door

De zomervakantie komt eraan. Voor inbrekers begint daarmee het hoogseizoen omdat veel mensen met vakantie zijn. De politie let komende tijd goed op en doet extra surveillances, maar u kunt als bewoner ook zelf veel doen om inbraak te voorkomen.

Tips
Gelukkig kunt u veel zelf doen om inbraken te voorkomen tijdens uw vakantie.
Tip 1: Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Vraag uw buren of zij een oogje in het zeil willen houden en willen helpen, bijvoorbeeld door de post weg te halen, de plantjes water te geven of de gordijnen af en toe open of dicht te doen. Maak gebruik van schakelklokken waarmee de lichten ’s avonds aan en uit gaan.
Tip 2: Doe de deuren op slot. Sluit ramen en deuren goed af als u met vakantie gaat. Vergeet ook de ramen en deuren op de bovenverdieping niet. Leg  sleutels van raam- en deursloten niet in het zicht maar berg ze op. Berg klimmateriaal, zoals ladders en tuinmeubilair op of maak ze deugdelijk vast.
Tip 3: Registreer goederen. Merk en registreer uw waardevolle goederen. Voorzie ze van een uniek merkteken: bijvoorbeeld uw postcode en huisnummer.

Sociale Media
Tip 4: Wees voorzichtig met sociale media. Inbrekers kijken niet alleen door het raam of bewoners thuis zijn. Nieuwe media zijn een belangrijke informatiebron om te checken of u met vakantie bent. Zet dus niet op Twitter of Facebook dat u met vakantie gaat. Daarnaast is het beter om geen bericht over uw vakantieperiode in te spreken op uw voicemail.
Tip 5: Via http://www.politiekeurmerk.nl/zomercampagne kunt u een burenkaart downloaden. Noteer daarop uw vakantiegegevens, zodat uw buren weten waar ze u kunnen bereiken. Het is ook een geheugensteuntje voor wat u met uw buren heeft afgesproken over de vakantie.
Tip 6: U kunt gebruik maken van de vakantieservice, zodat de politie op de hoogte is van uw afwezigheid en een extra oogje in het zeil kan houden. Laat de politie per e-mail weten wanneer u weg bent. Vermeld in die e-mail uw adresgegevens, de periode dat u weg bent en een waarschuwingsadres/sleutelhouder (naam, adres én telefoonnummer). Stuur deze mail naar: secretariaat.aalsmeer-uithoorn@politie.nl. Deze service loopt overigens het hele jaar door.
Tip 7: Bel 112 bij verdachte situaties. Ziet u zaken die u niet vertrouwt? Aarzel niet en bel 112. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Kijk voor meer informatie over veiligheidsmaatregelen op: www.politiekeurmerk.nl/bewoners

Gepubliceerd: 2 juli 2018 om 21:55 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×