Dader dodelijk ongeval Oosteinderweg wil taakstraf

In september 2015 vond er een dodelijk ongeval plaats op de Oosteinderweg. Een dronken automobilist reed de 23-jarige Tom van Tol van zijn fiets die na de feestweek op weg was naar huis. In september 2017  werd John P. veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf en vijf jaar rijontzegging. De 47-jarige man heeft vandaag in hoger beroep gevraagd om een taakstraf in plaats van detentie. “Zodat ik verder kan gaan met mijn leven”, was zijn redenatie.

Familieleden van Tom zijn behoorlijk verbolgen dat P. in hoger beroep is gegaan, zo laat SBS-verslaggeefster Maike Senders weten op Twitter. Zij noemden de eerder opgelegde straf “passend”, al zouden zij liever een hogere straf hebben gezien. Zij moeten immers hun dierbare missen.

P. zou eerder spijt  hebben betuigd en zijn  straf te zullen accepteren. De moeder van Tom reageerde dan ook in de rechtszaal met e woorden: “Gun je ons geen rust?”

John P. heeft aangegeven zijn straf niet te willen ontlopen, maar niet meer in detentie te willen: “Mijn straf is dat ik moet leven met wat ik heb gedaan. Ik wil bijvoorbeeld in een revalidatiekliniek gaan werken om geconfronteerd te worden met mijn daad.”

De uitspraak van het Gerechtshof is op 22 augustus.

Gepubliceerd: 13 juli 2018 om 8:10 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×