Daniël Giacon plaatst zich voor hoofdtoernooi WK Schermen

Daniël Giacon, de Aalsmeerse schermer deed afgelopen zaterdag 21 juli als enige Nederlander mee aan het onderdeel Heren Floret op de Wereldkampioenschappen Schermen in Wuxi (China). De 17-jarige Aalsmeerder schermde voor het eerst buiten Europa. Hij had een goede voorronde met drie winst- en twee verliespartijen. Daarmee was hij vrijgesteld voor de eerste eliminatieronde. De eliminatiepartij tegen de Maleisische Yoong verliep moeizaam, maar Giacon wist uiteindelijk met 15-13 te winnen.

Door deze winstpartij plaatste de Aalsmeerder zich voor het hoofdtoernooi dat op dinsdag 24 juli plaatsvindt. Hij schermt dan de eerste knock-out bij de beste 64 schermers tegen de Rus Safin, die achtste op de wereldranglijst staat en individueel brons won op de Olympische Spelen van 2016. Daniël wil kijken hoever hij mee kan komen in het seniorencircuit met als droomdoel deelname aan de Olympische Spelen.

Foto: A. Bizzi

Gepubliceerd: 22 juli 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×