Ook blauwalg bij Vrouwentroost

In de Westeinderplassen bij Vrouwentroost is blauwalg geconstateerd. Zowel de provincie Noord-Holland, Gemeente Aalsmeer als de lokale politie maken hier melding van. Ter plaatse zijn meldingsborden geplaatst die wijzen op de verminderde waterkwaliteit.

Blauwalg is een giftige bacterie die irritatie aan de huid kan veroorzaken. Het binnenkrijgen van besmet water leidt tot klachten in de luchtwegen en maag- en darmstelsel. Met name voor kinderen is blauwalg gevaarlijk, voor huisdieren zelfs levensgevaarlijk. Aangeraden wordt dan ook direct na het zwemmen of contact met het water te douchen om verdere klachten te voorkomen.

Foto: Facebookpagina Politie Aalsmeer Uithoorn

Gepubliceerd: 25 juli 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×