Nieuwe Aardbeienbrug gepland in 2019

Welke Aalsmeerder kent ‘m niet: de Aardbeienbrug. Geplaatst kort na de Tweede Wereldoorlog ter vervanging van een oud bruggetje, omdat de noordelijke dijksloot langs de Uiterweg was gedempt. Nu zo’n 80 jaar later is de Aardbeienbrug is slechte staat. Eerder dit jaar werd de onderkant van de brug daarom al versterkt. Op termijn is dit niet voldoende en het college van B&W heeft daarom besloten vervanging van de brug naar voren te halen in de planning. De brug wordt nu in 2019 al vervangen. 

Replica
Wethouder Robert van Rijn: ‘Een markant beeld als de Aardbeienbrug hoort bij Aalsmeer. Daarom heeft het college ervoor gekozen om de bovenbouw van de brug te vervangen door een replica. Daarnaast is het belangrijk dat de vervanging van de brug nu in één keer grondig gebeurt en dat we een goede, toekomstbestendige brug krijgen waar we weer jaren veilig gebruik van kunnen maken.

Bij het besluit is de inspraak van de gemeenteraad als ook het advies van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit, de Lokale Erfgoedcommissie Aalsmeer en de Klankbordgroep Bruggen Uiterweg meegewogen.

Planning
Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang. Eerst wordt het ontwerp uitgewerkt en daarna volgt het vergunningstraject. Het streven is om in de eerste helft van 2019 de brug te vervangen.

Foto: Wethouder Robert van Rijn op de Aardbeienbrug

Gepubliceerd: 26 juli 2018 om 14:29 uur, geschreven door Frederik Tijssen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×