Wat alopecia is in ‘Echt Esther’

Alopecia betekent letterlijk kaalheid, en bestaat in meerdere vormen. Esther Sparnaaij bespreekt samen met vier gasten enkele minder bekende vormen. Zo ontmoette zij Manja Meijer. Na een chemokuur groeide haar haar niet terug, maar bleef zij kaal. Manja koos ervoor zonder pruik door het leven te gaan, maar kwam erachter dat dat best lastig is als kaalheid bij vrouwen niet zo bekend is.

Verder te gast Marion Kremer, zij behartigt de belangen van deelgenoten met de Alopecia Vereniging. Ook in de studio Jesse (10) uit Uithoorn. Samen met zijn moeder komt hij vertellen over zijn kaalheid. Twee jaar geleden werd hij in twee weken opeens helemaal kaal, nu groeit er wel weer haar, maar heeft hij nog wel kale plekken. Op school gaf hij er al spreekbeurten over om andere kinderen het uit te leggen.

Tenslotte iemand zonder alopecia, maar zeer betrokken bij hen die het wel hebben: Tanja Kroezen. Zij is haarwerker en maakt pruiken die zelfs vacuüm om de schedel sluiten. Je kunt dan gewoon een koprol doen zonder je pruik te verliezen. Dit alles donderdagavond in ‘Echt Esther’. Input via esther@radioaalsmeer.nl.

Echt Esther wordt iedere donderdag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Terugluisteren van de programma’s kan via gemist.

Gepubliceerd: 2 juli 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×