Zeilteam uit Groningen wint Eredivisie Zeilen in Aalsmeer

De laatste dag van speelronde 3 van de Eredivisie Zeilen in Aalsmeer gaat de boeken is als een strijd met het mes op tafel. Niet eerder lagen de resultaten zo dicht bij elkaar. Zeilteam VWDTP (Groningen) wist op basis van onderlinge resultaten het dames zeilteam International Yacht Club Amsterdam naar de tweede plaats te dirigeren. Regerend landskampioen Almere Centraal werd met slechts 1 punt achterstand derde tijdens speelronde 3 van de Eredivisie Zeilen.

De zondag startte net als de twee voorgaande dagen: een zwakke variabele wind die de 15 zeilteams noodzaakte om te wachten op de kant. Wedstrijdleider Alex Hoeve had alles al in stelling gebracht om direct te kunnen gaan zeilen zodra de wind het toeliet. Omstreeks 11:30 kon de eerste race worden gestart en al snel werd duidelijk dat de wind flink aantrok en een zeilspektakel verwacht kon worden. Negen races werden er op zondag nog uitgeperst, waar zeilteam VWDTP in hun races drie keer op rij een overwinning wist te boeken. De Amsterdamse dames lagen op dezelfde koers, maar lieten in hun laatste race kostbare punten liggen en verspeelden daarmee de hoogste trede op het podium. Almere Centraal wist knap bij te blijven na een onrustige zaterdag met wisselende resultaten en werd uiteindelijk overall derde.

Damesteam scoren met ‘gedwongen gouden wissel’
Stralende gezichten bij de vijf dames van International Yacht Club Amsterdam nadat ze hun eerste podiumplaats in de Eredivisie Zeilen hebben gehaald. De dames hebben vanwege een blessure van de vaste stuurvrouw wat wissels aan boord moeten doorvoeren. Zij werd verplaatst naar een rol op het voordek en een ander teamlid heeft als stuurvrouw de boot uiteindelijk naar het podium kunnen varen.

Het lokale zeilteam Westeinder uit Aalsmeer wist uiteindelijk beslag te leggen op een 8e plaats.

Foto: Jasper van Staveren

Gepubliceerd: 8 juli 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×