Aalsmeerse handballers pakken de Super Cup

Na een trainingsstage in Denemarken startte het handbalseizoen dit weekend voor de handballers van Greenpark/Aalsmeer met de traditionele wedstrijd om de Super Cup: de landskampioen tegen de bekerwinnaar. Met een zwaar bevochten 27-26 zege op Herpertz/Bevo HC de Lions de eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. Het was Erik Blaauw die vier seconden voor het einde de beslissende treffer scoorde via een strafworp. De winst op Bevo HC betekende een revanche voor het verlies in de laatste NHV-bekerfinale tegen deze club.

Voor Aalsmeer was dit alweer de zesde Super Cup in de historie van de club. Eerder werd de seizoensopening gewonnen in 1998, 2000, 2001, 2003 en 2008. In de laatste tien jaar verloor Aalsmeer echter vijf keer deze eerste wedstrijd van het seizoen, waarvan ook de laatste twee edities.

Bevo HC beter
In de eerste twintig minuten zag het er nog niet naar uit dat de Super Cup naar Aalsmeer zou gaan. Bevo HC was lange tijd beter gingen steeds aan de leiding. In de laatste tien minuten van het eerste bedrijf vergooide Bevo HC echter de opgebouwde voorsprong door in deze fase niet meer tot scoren te komen. Vooral Samir Benghanem vervulde een hoofdrol voor Aalsmeer en ging de rust in met een 12-11 voorsprong.

Geroutineerd
Na de hervatting stond het team van trainer/coach Bert Bouwer steeds aan de goede kant van de score en liep uit naar een mooie 23-19 voorsprong.  Bevo HC kwam in de slotfase sterk terug en kwam een minuut voor tijd weer langszij: 26-26. Aalsmeer speelde de wedstrijd echter geroutineerd uit en besliste de wedstrijd vlak voor tijd met een benutte strafworp.

Foto: HV Green Park Aalsmeer

Gepubliceerd: 26 augustus 2018 om 21:46 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×