Informatieve en verrassende fietstocht

Wat heeft Flora met Venetïe van doen? Wat is de relatie van het gemeentehuis met het raadhuis van Stockholm? Wat voor betekenis had de rondreis van Berghoef door Noord Italiaanse steden op zijn verbouwing van de Oude Veiling?

ULO
Waar komen de Duitse invloeden op het stationsgebouw vandaan? Hoe kan het dat de architect van dat gebouw zo openstond voor het meest radicale gebouw van Aalsmeer: de ULO in de Schoolstraat. Wist u dat deze school niet gerealiseerd had kunnen worden zonder Romeinse, Engelse en Franse ontdekkingen? Dat gemeentelijk architect J.W. Luik, zich in het begin van de 20e eeuw al liet beïnvloeden door architectuurbeelden uit Duitsland en Belgïe?

Dakkapel
Dat er gebouwen zijn waar de invloed van nog verder komt? Wel eens naar de dakkapel van Zijdstraat 24 gekeken? Of opgelet bij het wegzetten van de fiets bij de Doopsgezinde kerk? En wat te denken van Frank Lloyd Wright, zelfs zijn invloed is zichtbaar.

Fiets zondag 3 september mee en laat je meeslepen door de verhalen van de gidsen, je eigen fantasie en het enthousiasme van je reisgenoten.
De start is bij het beeld van Flora op het Raadhuisplein om 13.00 uur. De tocht duurt ongeveer 2 uur.
Reservering: joopkok@planet.nl of telefonisch: 0297-340442.

Gepubliceerd: 29 augustus 2018 om 19:36 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×