Toch weer blauwalg bij Surfeiland

De provincie Noord-Holland heeft opnieuw een melding afgegeven voor Vrouwentroost/Surfeiland. Dit betekent dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. U mag er wel zwemmen en moet zelf beoordelen of er een risico is voor uw gezondheid. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen. Op 20 juli werd eerder al melding gemaakt van blauwalg bij het Surfeiland. Op 17 augustus werd deze ingetrokken, maar de alg is dus weer terug.

Op de locatie is een waarschuwingsbord neergezet. Het bord wordt weggehaald, als de blauwalg verdwenen is.

Blauwalg is een giftige bacterie die irritatie aan de huid kan veroorzaken. Het binnenkrijgen van besmet water leidt tot klachten in de luchtwegen en maag- en darmstelsel. Met name voor kinderen is blauwalg gevaarlijk, voor huisdieren zelfs levensgevaarlijk. Aangeraden wordt dan ook direct na het zwemmen of contact met het water te douchen om verdere klachten te voorkomen.

Actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Nederland vindt u op www.zwemwater.nl en via de zwemwatertelefoon (0800) 998 67 34.

Foto: Politie Aalsmeer/Uithoorn (Facebook)

Gepubliceerd: 23 augustus 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×