Bouw Lidl Aalsmeer gestart

Dinsdag 21 augustus sloeg burgemeester Jeroen Nobel samen met Wouter Endert, Manager Bouw & Vastgoed Lidl, Jan Bart Timmer, Regiodirecteur Lidl en vertegenwoordigers van de winkeliersvereniging de eerste paal voor de nieuwe vestiging van de Lidl Aalsmeer in de grond. De supermarkt komt op de Stationsweg, op de plek waar voorheen de Rabobank stond.

In een korte toespraak zei de burgemeester positief te zijn over de constructieve samenwerking met Lidl: ”Het project heeft een lange aanloop gehad, maar er ligt nu een plan dat meer draagvlak heeft. Lidl is in goed overleg met de gemeente bereid geweest haar plannen aan te passen om verkeers- en geluidsoverlast voor omwonenden te beperken. Ook heeft Lidl het aantal parkeerplaatsen flink uitgebreid en toegezegd een nieuwe groenstrook aan te leggen bij de Brandewijnsloot. Daarmee komt zij tegemoet aan een aantal wensen van inwoners en de gemeente.” De gemeente verwacht dat de vestiging van de Lidl op die locatie de aantrekkingskracht van het centrum zal versterken. De winkel zal naar verwachting in april 2019 de deuren openen.

Dit betekent een zoveelste supermarkt in Aalsmeer, terwijl de inwoners van Kudelstaart nog altijd wachten op een tweede supermarkt in hun dorp.

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 23 augustus 2018 om 10:37 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×