Aalsmeer en Schiphol onderhandelen over uitkoop omwonenden

Aalsmeer is weer landelijk nieuws, want wat blijkt: de gemeente Aalsmeer en Schiphol zijn in onderhandeling over het uitkopen van omwonenden die die te maken hebben met geluidsoverlast van Schiphol. Er zijn hierover in het voorjaar verkennende gesprekken begonnen. Dat bevestigen de gemeente Aalsmeer en Schiphol tegenover het actualiteitenprogramma EenVandaag.

Tot 2020 geldt een maximum van 500.000 vliegbewegingen, daarna mag het overvolle Schiphol weer groeien, iets wat KLM en de luchthaven al langere tijd willen.
Aalsmeer wil alleen met Schiphol praten als er maatregelen worden genomen om overlast terug te dringen. Wethouder Robert van Duin laat aan EenVandaag weten dat die groei alleen denkbaar is wanneer Schiphol over de brug komt met compensatie. Volgens de wethouder verkeren de gesprekken nog in een verkennende fase, maar “lijken er wel openingen te ontstaan”.

Gepubliceerd: 9 september 2018 om 11:19 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×