Fietstocht vanuit Kudelstaart voor familie en vrienden

Op zondag 16 september is Café Op de Hoek in Kudelstaart gastheer en startlocatie voor een nieuwe fietstocht met twee uitgezette afstanden in de prachtige omgeving. Ter ere van het tweejarig bestaan van het populaire café is deelname aan de recreatieve fietstocht geheel gratis en hebben de fietsers op het verste punt van de route gelegenheid om te pauzeren op een terras of bij een speelplek voor de kinderen. Bij terugkomst in het Kudelstaartse café wacht een verrassing met Oud Hollandse Pannenkoeken en speciale Zadelpijn Aanbiedingen.

Veilig
Voor ouders met kinderen is een veilige route van 25 kilometer uitgezet richting Langeraarse Plassen. Over rustige paadjes en langs mooie plekjes waar het maken van een selfie uitnodigt om na afloop als cadeau te worden aangeboden aan het jarige Café Op de Hoek. Daarna gaat de route over rustige paadjes en dijken naar Nieuwveen waar een stop is gepland op Landgoed Ursula. Een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de kinderboerderij en een versnapering op het vrolijke terras van Theehuis Villa Kakelbont. Op de terugweg is het genieten van de schapen langs het Jaagpad en het Tolhuissluis waar altijd wel wat te zien is.

Sportief
Voor sportieve deelnemers aan de fietstocht is een langere afstand van 35 kilometer uitgezet naar het Groene Hart van Zuid-Holland. De route gaat hoofdzakelijk langs water en weidegebieden waarbij het uitzicht vanaf de dijk op het prachtig aangelegde terrein van Golf- & Countryclub Liemeer een stop waard is. Daarna gaat de route door het lange lintdorp Aarlanderveen waar elke fietser in vervoering raakt. Op het verste punt in Nieuwkoop zijn leuke terrasjes te vinden in het rustieke centrum of aan de Nieuwkoopse Plas waar deelnemers energie opdoen voor de terugtocht door de Zevenhovense polder.

Pijlen
De routes van de fietstocht zijn op papier verkrijgbaar maar ook wordt de richting aangegeven door middel van pijlen op alle hoeken en kruispunten. Dat zorgt voor een stukje verkeersveiligheid voor de fietsers die volop willen genieten van de omgeving.
Beide routes zijn geschikt voor iedereen die van fietsen houdt, op stads- of sportieve fietsen, kinderfietsen en e-bikers. De lengte van de twee afstanden is zodanig dat op een rustig tempo kan worden gefietst en een eventueel wat langere stop onderweg geen belemmering is. Deelnemers hoeven namelijk niet voor een bepaald tijdtip terug te zijn, al vindt de jarige eigenaar van Café Op de
Hoek en ‘mensenmens’ Beatle Raadschelders het wel fijn om de belevenissen van de deelnemers te horen en de selfies te bekijken die onderweg gemaakt zijn.

Routebeschrijving
Inschrijven voor de fietstocht is niet nodig. Belangstellenden melden zich zondagmorgen tussen 10.00 en 11.30 uur in het Café Op de Hoek, tevens het beginpunt van de route, waar zij een routebeschrijving ontvangen. Voor de kinderen ligt een leuke bloemenslinger klaar als versiering voor de fiets. Na afloop van de fietstocht hanteert het jarige café feestelijke prijzen voor fris, bier en wijn en, buiten de kaart om, warme pannenkoeken en speciale Zadelpijn aanbiedingen.

Foto: Frits van Eck

Gepubliceerd: 11 september 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×