Inwoners denken mee over Waterfront Aalsmeer

Maandagavond 22 september jl. hebben inwoners van Aalsmeer hun goede ideeën ingebracht tijdens de ontwerpsessie voor het Waterfront. Er werd enthousiast op plattegronden gepuzzeld en getekend. Uit alle ingebrachte ideeën wordt uiteindelijk een voorkeursvariant ontwikkeld.

Het surfeiland is een populaire plek aan de Westeinderplassen. Je kunt er lekker zwemmen, surfen, suppen of gewoon relaxen aan het strand. De gemeente Aalsmeer wil dit gebied samen met inwoners nog aantrekkelijker maken en tot een écht waterfront ontwikkelen. Project-wethouder Robbert Jan van Duijn: “Er is nog geen uitgewerkt idee of concept voor het Waterfront want het is nadrukkelijk de bedoeling om een ontwerp samen met inwoners te maken. Het college wil deze werkwijze ook bij andere projecten inzetten. Wij willen daarbij zoveel mogelijk verschillende inwonersgroepen betrekken. Door op verschillende manieren inwoners te benaderen hopende we dit zo effectief mogelijk te doen.

Jongere inwoners van Aalsmeer zullen eerder geneigd zijn om via digitale wegen mee te doen. De traditionele bijeenkomsten zullen weer andere groepen inwoners trekken. Het college wil maatwerk bieden om alle inwoners in Aalsmeer mee te laten denken en doen.”

Op 28 augustus jl. vond het beach-event plaats. Hier konden recreanten op het surfeiland ter plaatste hun ideeën meegeven voor de ontwikkeling van het Waterfront. Daarnaast is de website www.aalsmeerwaterfront.nl al ruim 10.000 keer bezocht. Ook geven inwoners via de ‘swipocratie’ app digitaal al swipent hun voorkeursbeelden aan en via flyeracties en Facebook worden inwoners ook betrokken bij het project Waterfront
Aalsmeer.

Alle input, ideeën en aandachtspunten leiden gezamenlijk tot een voorontwerp met varianten waaruit de beste wordt gekozen. Die voorkeursvariant wordt daarna verder uitgewerkt. U bent nog steeds van harte uitgenodigd om via de app of website www.aalsmeerwaterfront.nl uw inbreng leveren.

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 26 september 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×