Kinderboekenweek 2018: Vriendschap

Van 3 t/m 14 oktober is het weer Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek staat in het teken van Vriendschap. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Echte vriendschap kent geen scheidslijn, een mooi thema voor dit jaar met als motto Kom erbij! De Bibliotheek Amstelland organiseert een aantal leuke activiteiten voor kinderen die goed passen bij dit thema.

Tosca Menten
Denk je nou echt dat Tosca (beroemd van Dummie de Mummie) al haar verhalen zelf verzint? Wel nee! Dat doen al die personages in haar hoofd. In een muzikale voorstelling vol grappen en grollen laat ze hen opdraven.
Zaterdag 6 oktober van 11.15 – 12.15 uur in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Leeftijd 7+

Pim & Pom
Een ochtend vol muziek en vrolijke liedjes. Hoe doe je dat eigenlijk, een knal feest geven? De twee beroemde poezen Pim & Pom hebben er hun pootjes vol aan. Als dat maar goed uitpakt… Aan de hand van een groot 3D Pop-Up boek worden de kinderen meegenomen in de wereld van deze twee vrienden.
Zaterdag 13 oktober van 10.15-10.50 uur in Bibliotheek Aalsmeer. Leeftijd 3+
Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.debibliotheekamstelland.nl of in één van de Amstelland Bibliotheken.

Kinderboekenweekgeschenk
Jozua Douglas schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk: De eilandenruzie. Een fantastisch nieuw avontuur met de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Milja Praagman maakte het prentenboek Kom erbij. Een heerlijk kijkverhaal voor de kleintjes. Tijdens de Kinderboekenweek krijg je het geschenk cadeau van je boekhandel bij besteding van ten minste €10 aan Nederlandstalige kinderboeken.

Gepubliceerd: 28 september 2018 om 20:03 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×