Grote milieucontrole door milieuagenten

Op zaterdag 6 oktober hebben de milieuagenten van het Team Milieu eenheid Amsterdam een grootscheepse controle georganiseerd in en om de wateren van Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn, Kudelstaart, Diemen en Ouderkerk aan de Amstel.

Het betrof hier een gezamenlijke controle van de milieuagenten van het Team Milieu, Politie basisteam Uithoorn-Aalsmeer, Politie team Water en Havens, boa’s van Sportvisserij Nederland, Boswachters van het Amsterdamse Bos, Boa’s gemeente Aalsmeer- Amstelveen, Boa Groengebied Amstelland en controleurs van A.H.V. “Vislust” Aalsmeer.

De reden voor deze grote controle zit in het feit dat er signalen van de handhavingspartners bij de milieuagenten van het Team Milieu binnen kwamen, dat er gevist werd in strijd met wet- en regelgeving. Ook waren er signalen dat er geregeld te hard werd gevaren, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan.

De controle was een groot succes waarbij met 5 boten en 3 auto’s 101 personen gecontroleerd werden. Van de gecontroleerde personen waren er 23 in overtreding, die een proces-verbaal hebben gekregen voor diverse zaken zoals: het niet tonen van een vispas, het in bezit hebben van ondermaatse vis, vissen met levend aas en te snel varen.

Uit deze controle bleek dat er veel overtredingen werden gepleegd. Daarom is besloten om in de toekomst dit soort gezamenlijke controles vaker uit te voeren en de toezicht te verscherpen.

Bron: Politie Aalsmeer-Uithoorn (Facebook)
Foto: Politie Aalsmeer-Uithoorn (Facebook)

Gepubliceerd: 9 oktober 2018 om 0:16 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×