Informatieavond renovatie Dorpshuis Kudelstaart

Dorpshuis ’t Podium wordt binnenkort ingrijpend verbouwd en in een nieuw jasje gestoken. Een bouw- en exploitatiecommissie zijn gevormd door enthousiaste vrijwilligers die zich hard maken voor ‘hun’ Kudelstaarts Dorpshuis. Zij en het bestuur willen hun grootse plannen delen met de inwoners, verenigingen en ondernemers uit Kudelstaart en andere belangstellenden. Daarvoor organiseren ze op 28 november een informatieavond, uiteraard in het Dorpshuis aan de Kudelstaartseweg 239.

Dorpshuis ‘t Podium moet het ‘sociaal fundament’ aan de Westeinder blijven voor nu en in de toekomst. De betrokken commissies hebben een plan ontwikkeld samen met een architect en een aannemer om het gebouw toegankelijker te maken, modern, duurzaam en multifunctioneel.

Veel mogelijkheden
De leden van de bouw- en exploitatiecommissie zijn hier duidelijk over. “Het Dorpshuis heeft zeer veel mogelijkheden. Verschillende zalen, een podium, een gezellige bar en een keuken, die allemaal een metamorfose gaan krijgen. Kudelstaarters kunnen dicht bij huis gebruik maken van dit fantastische gebouw. Maar het moest nodig gemoderniseerd worden.”

Feesten (groot en klein) kunnen er gevierd worden, het biedt huisvesting voor diverse verenigingen, er wordt vergaderd en Carnaval is een jaarlijks hoogtepunt. Maar ook de Sinterklaasviering, Feestweek Kudelstaart, de toneelstukken van Toneelvereniging Kudelstaart, de Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart en nog veel meer worden er georganiseerd. De Dorpsraad houdt er de bewonersbijeenkomsten, zondag vinden er de diensten van de Alpha kerk plaats en het Wijkteam Kudelstaart van Amstelring heeft een ruimte. “Maar we kunnen nog meer met dit multifunctionele gebouw voor alle Kudelstaarters gaan doen.”

SLS gelden
Begin van dit jaar werd bekend dat Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) budgetten gereserveerd heeft voor projecten die de leefbaarheid in de gemeente Aalsmeer verbeteren. “Met een Kudelstaartse delegatie hebben we een plan ingediend voor het opknappen van het Dorpshuis en er is geld voor vrij gemaakt. Daar zijn we uiteraard zeer blij mee.”
De ingrijpende renovatie gaat dit jaar nog van start, maar waarbij wordt getracht dat de gebruikers van het gebouw zo min mogelijk last zullen ondervinden. Begonnen wordt met de achterzijde van het Dorpshuis, gevolgd door de voorzijde en de entree. De zalen en sanitaire voorzieningen worden opgeknapt en de keuken wordt vernieuwd en geprofessionaliseerd. De buitenboel wordt geschilderd, zodat alles er weer netjes uit zal zien. Als laatste zal het parkeerterrein een complete metamorfose ondergaan. Eind september 2019 zal het geheel vernieuwde Dorpshuis klaar zijn.

Informatieavond
Iedereen die de plannen over de renovatie wil horen en zien is welkom om op 28 november naar de informatieavond te komen. Het bestuur en de commissies leggen uit wat er veranderd wordt en hoe het Dorpshuis het ‘sociaal fundament’ aan de Westeinder zal blijven voor nu en in de toekomst. Uiteraard zijn ideeën hierbij welkom, want het wordt een interactieve avond. De inloop is vanaf 19.30 uur en het programma begint om 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om aan de bar onder het genot van een drankje verder na te praten.

Foto: dorpshuis 't Podium Kudelstaart

Gepubliceerd: 21 november 2018 om 22:43 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×