JIJ & IK cadeauwinkel opent vrijdag de deuren

Vrijdag 30 november is het eindelijk zover, dan gaat de JIJ & IK cadeauwinkel open in de Ophelialaan. De winkel is gevestigd op nummer 104, tussen Restaurant Oh! en Ridder & Co. Het is een samenwerking van Stichting Ons Tweede Thuis en Stichting DownTown Ophelia en naast een winkel komt er ook een klein atelier waar mensen met een verstandelijke beperking producten maken.

De lang gekoesterde droom van Ons Tweede Thuis-medewerkers Kim Maarse, Cynthia Stolwijk en Kelly Vink komt hiermee uit. Zij zullen de gezichten zijn in de winkel, maar worden geholpen door een enthousiaste groep mensen met een verstandelijke beperking, begeleiders en een aantal vrijwilligers.

Veel animo
“Er kwam nog best veel bij kijken voordat de winkel open kon gaan,” legt Kim Maarse, bekend van het Radio Aalsmeer programma ‘Let’s Go’ uit. “Natuurlijk de praktische zaken, zoals de inrichting, een kassasysteem, internet en het verzamelen van alle producten geleverd door de verschillende OTT-werkcentra. Maar zeker
zo belangrijk, wie van onze cliënten vindt het leuk om in de winkel te gaan draaien. Het animo hiervoor was gelukkig erg groot, al is het nog best wel een beetje spannend voor sommigen.”

In de winkel zijn cadeauartikelen te koop, zoals kaarsen, textiel, houtproducten en nog veel meer. Maar ook kaarten en schilderijtjes. Alles gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. “Wij zorgen voor een regelmatige nieuwe aanwas van de producten en kijken goed waar behoefte aan is. We beginnen met de verkoop en het atelier, maar zitten nu al vol met leuke ideeën zoals een koffiecorner. Maar we doen alles stapje voor stapje.”

Samenwerking winkeliers
Ook vanuit de andere winkeliers in de Ophelialaan is het enthousiasme groot over de komst van de JIJ & IK winkel. Zij zien het als een aanwinst voor de straat en zijn meer dan bereid om samen te gaan werken. Ook vanuit de DownTown Ophelia-filosofie wordt het een echt ‘meedoen in de samenleving’-project. Zo zullen de medewerkers ook op andere plekken in de straat te vinden zijn. Helpen in alle winkels, de straat netjes houden, de pakketjes voor de post ophalen, de was doen en nog veel meer. “Ook dit moet groeien,” aldus Kim Maarse. “Maar we hebben er alle vertrouwen in, gezien de positieve reacties van de andere ondernemers, dat dit een succes gaat worden.”

Feestelijk openingsweekend
De winkel is van dinsdag tot en met vrijdag geopend tussen 9.30 en 17.00 uur en op zaterdag tot 16.00 uur. Op zaterdag wordt ook DownTown Ophelia-personeel ingezet naast de vaste medewerkers, zodat zij ook de kans krijgen om regelmatig in een echte winkel te werken en werkervaring op te doen.
De winkel gaat vrijdag 30 november al open, maar 7 en 8 december wordt het feestelijk openingsweekend gehouden. Er zijn hapjes en drankjes en iedereen die wat koopt krijgt er een leuk cadeautje bij. Vrijdag 7 december om 14.00 uur vindt de officiële opening plaats met het doorknippen van het lintje. “We kunnen niet wachten om te starten en hopen dat heel veel mensen onze winkel weten te vinden!”

Foto: Kelly Vink (l) en Kim Maarse (r) (eigen foto)

Gepubliceerd: 28 november 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×