Schiphol op zee toch een optie?

De directeur van Schiphol, Dick Benschop, kijkt met een open blik naar de mogelijkheid om luchthaven Schiphol in zee uit te breiden. Dit bleek uit een bijeenkomst met inwoners in Haarlemmermeer afgelopen weekend, zo meldt MeerRadio.

Benschop zegt ervoor open te staan en vindt het een goed initiatief dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat de haalbaarheid onderzoekt. Het is de eerste keer dat een directeur van Schiphol zich zo openlijk uitspreekt over een uitbreiding van de nationale luchthaven in zee. Het zou gaan om een stuk opgespoten land voor de kust bij IJmuiden.

Foto: Schiphol NV | Bart Brussee

Gepubliceerd: 13 november 2018 om 7:55 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×