Afscheid Koen Overbeek

Koen Overbeek is al sinds de eerste uitzending in 1991 betrokken bij Radio Aalsmeer. Sterker nog, de allereerste test-uitzending was het programma ‘Môgge’ dat hij samen met Lennart Bader verzorgde. “Zullen we dan maar?”,  “Ja, het moet maar!” klonk het op 7 september 1991 om 07.00 uur in de Aalsmeerse ether. Koen is actief geweest als redacteur van het toenmalige kinderprogramma ‘Nou En?!’ en als technicus bij ‘Pennies from Heaven’. In de begintijd maakte hij ook muziekprogramma’s met namen als ‘Doodgewoon Dapper’, ‘De Finale’ en ’N’avond’. Later opgevolgd door onder andere ‘Dragnet’ op de maandagavond, maar de afgelopen jaren steevast iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur met ‘Hartelijk Zaterdag’.

Eén keer eerder is Koen kort gestopt met radio maken. Hij vertelt daarover: “Ik heb ook de Aalsmeer Top 30 gedaan. Om eerlijk te zeggen heeft dat me toen bijna de das omgedaan. Te voorspelbaar. Ik ben toen ook echt gestopt. Totdat ik bij het uitgaan in Bon-Ami alle intro’s aan het volpraten was. En dat ik zelfs heel hard JA NU! riep als de plaat echt startte. Toen zei een vriend ‘Ga jij alsjeblieft weer radio maken!’. Ik kon gelijk weer beginnen.”

Zaterdag 29 december is dan toch echt zijn laatste uitzending op Radio Aalsmeer. Tussen 12.00 en 14.00 uur zal hij nog eenmaal ‘Hartelijk Zaterdag’ presenteren, samen met Margret van der Meer. Alle collega’s bij Radio Aalsmeer bedanken Koen voor zijn jarenlange inzet en wensen hem veel plezier met zijn toekomstplannen!

Foto: Koen Overbeek

Gepubliceerd: 17 december 2018 om 22:47 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×