Bloemen, kunst èn muziek in Flower Art Museum

Bloemen, kunst en muziek worden komend jaar met elkaar verbonden in het Flower Art Museum. In 2019 is violiste Merel Vercammen als ‘musician in residence’ verbonden aan het museum in Aalsmeer. Zij programmeert een vierdelige concertreeks met zowel jonge talenten als bekende musici zoals pianist Mike Boddé.

Groot talent
De 29-jarige Vercammen geldt als een van de grote talenten van de Nederlandse klassieke muziek. In 2014 studeerde zij cum laude af met een Master of Performance aan het Royal College of Music in Londen. Ze was prijswinnares van o.a. de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Merel trad op over de hele wereld en speelde in prestigieuze concertzalen, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, de Elbphilharmonie in Hamburg en Wigmore Hall in Londen. Ook stond ze als improvisator en gastsolist veertig keer in de voorstelling van Herman van Veen in Carré.

“The Art of Music”
In het Flower Art Museum is Merel in 2019 vier keer te zien en te horen in een concertreeks onder de noemer ‘The Art of Music’. Zij speelt daarbij telkens met andere talentvolle musici toegankelijke en prikkelende klassieke muziek. Ook zullen de musici improviseren aan de hand van de kunst in het museum.
De ambiance van het Flower Art Museum, waar de musici optreden in de tentoonstellingsruimten, staat
garant voor een bijzondere ervaring.

Vier concerten
De concerten vinden elk kwartaal plaats op een vrijdagavond. In het museum zijn elk kwartaal nieuwe tentoonstellingen, waardoor het decor telkens wisselt. Merel trapt af met cellist Joachim Eijlander op 15 februari 2019. De andere concerten zijn op 24 mei, 30 augustus en 8 november. Op vrijdag 8 november speelt Merel met zangeres Sterre Konijn en pianist (en cabaretier) Mike Boddé hun gezamenlijke voorstelling ‘Nachtlicht’, die in het voorjaar in première gaat.

De kaartverkoop voor ‘The Art of Music’ start begin januari. Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl.

Foto: Marco Borggreve

Gepubliceerd: 24 december 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×