Expo Haarlemmermeer hart van EURO2020

UEFA heeft Expo Haarlemmermeer gekozen als locatie voor het International Broadcast Centre (IBC) tijdens UEFA EURO2020. Het IBC vormt het hart van alle operationele broadcast-activiteiten van UEFA en is een belangrijke pijler van het toernooi. Alle tv-signalen vanuit de twaalf Europese voetbalstadions waarin de in totaal 51 wedstrijden worden gespeeld, waaronder de Johan Cruijff ArenA, komen hier samen en worden van hieruit weer verzonden naar alle UEFA broadcast-partners.

UEFA kiest de locatie voor het IBC op basis van een aantal harde criteria. Nadat de KNVB de Europese voetbalbond op het spoor van Expo Haarlemmermeer heeft gezet, waren de geografische ligging ten opzichte van luchthaven Schiphol en de steden Amsterdam en Haarlem en beschikbare faciliteiten van doorslaggevend belang om voor het expositiegebouw met bijbehorend terrein te kiezen.

Adam Elzakalai, wethouder Sport van Haarlemmermeer, is trots dat het IBC naar de polder komt. “Het is niet alleen de nabijheid van Schiphol, maar ook de economisch sterke regio die bepalend is. Daarnaast natuurlijk ook supergaaf dat als je straks naar de wedstrijden kijkt, je weet dat de signalen vanuit de Expo komen. Dat geeft toch een soort van trots.”

Foto: Expo Haarlemmermeer (binnen)

Gepubliceerd: 1 december 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×