KCA Jazz met Trio Christian Doepke in Bacchus

Zaterdagavond in Bacchus: de speelse swingende luisterjazz van het trio van pianist Christian Doepke. Hij is geboren in München, maar hij woont al twaalf jaar in Amsterdam – dus werd het tijd dat deze elegant spelende pianist in Aalsmeer te horen is.

Christian is behalve pianist ook beeldend kunstenaar en componist: ‘Zijn composities verbinden lyrische, impressionistische klanken met jazz-elementen en creëren een homogene en eigen stijl, die de Europese en Amerikaanse muziekcultuur laten versmelten.’

Zijn nieuwste cd ‘Patience’ met de Amerikaanse saxofonist en fluitist Bob Sheppard, werd zeer positief ontvangen: ‘Doepke’s uitstekende pianospel en de speelsheid van zijn kwartet tonen opnieuw aan dat goede jazzmuzikanten perfect in staat zijn om persoonlijke ervaringen uit te drukken. Als luisteraar begrijp je precies wat Christian Doepke met beeldspraak en muziek wil zeggen. Een meesterlijke inspanning.’ (Magazine Muziekwereld). Christian Doepke komt nu voor de eerste keer spelen in Bacchus.

Het KCA jazzconcert in Cultureel Café Bacchus aan de Gerberastraat begint op zaterdag 8 december 2018 om half tien. Toegang: uw gift.

Gepubliceerd: 3 december 2018 om 22:42 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×