NK Beach Aalsmeer 2018 en Footvolley Legends

De beste beachvolleyballers van Nederland en een aantal legendarische oud-profvoetballers zijn deze dagen de hoofdrolspelers in indoorbeachsportcentrum The Beach in Aalsmeer. In een subtropische entourage strijden de Nederlandse beachvolleyballers voor de nationale indoortitels bij het NK Beach Aalsmeer en komen de oud-profvoetballers in actie bij het evenement Footvolley Legends.

Voetbal legendes
Vrijdagavond tijdens het NK Beach Aalsmeer is het zand gereserveerd voor oud-profvoetballers die de techniek nog tot in de kleinste details beheersen en dat ook zullen laten zien. Acht koppels gaan die avond voor een unieke  eretitel: Footvolley Legend 2018. Frank de Boer, Denny Landzaat, Philip Cocu, Evgeniy Levchenko, Orlando Trustfull, Boudewijn Zenden, Martijn Meerdink en Berry Powel zullen worden gekoppeld aan een footvolley-speler. De teams spelen vanaf 19.00 uur de eerste ronde volgens een poulesysteem met twee poules, met ieder vier koppels. De poulewinnaars plaatsen zich direct voor de finale, de nummers twee en drie spelen kruislings de kwartfinales voor de resterende twee plekken in de halve finale. De nummers vier van de poule zijn uitgeschakeld. De finales beginnen om 21.30 uur.

Kwalificaties
Voorafgaand aan het footvolleyevent staan de kwalificaties voor het NK Beach Aalsmeer op het programma. Daar strijden de beachkoppels voor een plekje in het hoofdtoernooi, dat op zaterdag 22 en zondag 23 december wordt vervolgd. De beste beachvolleybalteams van Nederland komen deze dagen het zand in. Toppers als Marleen Ramond-van Iersel, Joy Stubbe, Marloes Wesselink, Sophie van Gestel, Raisa Schoon en Emi van Driel bij de dames en Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen, Jasper Bouter, Sven Vismans, Mees Blom en Ruben Penninga bij de mannen zul je hier in het zand tegenkomen.

Foto: Pim Waslander Fotografie

Gepubliceerd: 21 december 2018 om 16:02 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×