Burgemeester Nobel verlaat Aalsmeer

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Aalsmeer was dit jaar niet in het gemeentehuis, maar in het Dorpshuis ’t Podium in Kudelstaart. Natuurlijk opende de waarnemend burgemeester met zijn jaarlijkse nieuwjaarstoespraak, welke ook live op Radio Aalsmeer was te horen.

Nobel begon zijn toespraak natuurlijk over de alternatieve locatie van de receptie. Het Dorpshuis was toe aan een opknapbeurt en o.a. met een subsidie van de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) is dat nu ook in gang gezet. Ook noemde hij het afgebrande café de Gouden Leeuw en het huidige Kudelstaartse Café op de Hoek.

Relatieve rust
Tevens refereerde de burgemeester aan de afgelopen verkiezingen en de daarna ontstane nieuwe raad en college. Hij benadrukte dat zij Aalsmeer en Kudelstaart samen wil besturen, samen met inwoners en bedrijven. Voor onze kinderen en kleinkinderen. “Wie kiest voor Aalsmeer, kiest voor relatieve rust. Dat relatieve heeft vooral te maken met wat er over ons heen komt. U kiest niet voor de hectiek van de grote stad.” Ook economisch staat Aalsmeer op de kaart, volgens Nobel, die waarschuwde voor extreem weer in de toekomst.

Verschillen
Opvallend waren de opmerkingen over de omgang met elkaar, de Tweets van Trump en de benadering van hulpverleners. “Er is veel onzekerheid bij mensen. Het is makkelijker protest te organiseren dan samen iets te bereiken. We mogen onze ogen niet sluiten voor de problemen die er zijn. Zolang we met elkaar in gesprek blijven, kunnen we verschillen overbruggen en voorkomen dat verschillen geschillen worden.”

Verrassing
Nobel eindigde met de verklaring dat hij na april niet meer beschikbaar is als burgemeester. “Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen voor u en voor mij.” Een mededeling die behoorlijk als een verrassing kwam. Later voor de Radio Aalsmeer-microfoon: “Ik heb andere dingen voorbij zien komen. Het is nog niet zeker wat het gaat worden, maar daarom ben ik niet verder in de procedure gegaan.” Op 5 februari wordt de voordracht bekend gemaakt, waarna op 5 april de nieuwe burgemeester wordt geïnstalleerd.

Foto: Burgemeester Jeroen Nobel

Gepubliceerd: 7 januari 2019 om 22:22 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×