Concert en workshops in Flower Art Museum

In het Flower Art Museum zijn komende maand weer diverse activiteiten. Vrijdag 15 februari vindt het eerste concert plaats onder de noemer ‘The Art of Music’. Daarnaast zijn er twee workshops.

Het kunstmuseum in Aalsmeer is voor 2019 een samenwerking aangegaan met violiste Merel Vercammen, een van de grote talenten van de Nederlandse klassieke muziek. In de vierdelige concertreeks ‘The Art of Music’ speelt Merel samen met andere talentvolle musici. Het eerste concert is vrijdag 15 februari en staat in het teken van Johann Sebastian Bach. De kaartverkoop voor het concert, dat begint om 20.00 uur, is gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.flowerartmuseum.nl onder ‘The Art of Music’.

Workshops
Het museum biedt in februari ook twee workshops aan, die aansluiten bij de onlangs geopende tentoonstellingen. Zaterdag 9 februari geeft Esther Hoogland de workshop ‘Sogetsu ikebana: spelen met hoekige lijnen’. Ikebana is de Japanse kunst van het bloemschikken. In deze workshop ligt de nadruk op het spelen met hoekige lijnen, wat een belangrijk onderdeel is van de ikebana-werkwijze.

De tweede workshop is zaterdag 23 februari en heeft als titel ‘Boeket in textiel’. Deze workshop wordt gegeven door Marijke van Welzen. In de workshop laat zij deelnemers kennismaken met haar favoriete techniek: textielcollage. Deze techniek gebruikt zij graag voor het maken van haar befaamde mantels, die momenteel in het museum te zien zijn.

Aanmelden voor beide workshops kan via info@flowerartmuseum.nl. De entree voor het museum aan de Kudelstaartseweg (tegenover de watertoren) is bij de prijs inbegrepen. Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl.

Foto: Merel Vercammen (fotograaf: Ron van Wieringen)

Gepubliceerd: 29 januari 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×